27 Şubat 2015 Cuma

HATIRLIYOR MUSUNUZ?

İlk renkli televizyonunuzu hatırlıyor musunuz? Peki ya ilk video oynatıcınızı , ilk ev telefonu , ilk cep telefonunuz hangisiydi , ilk bilgisayarınız.. Saymakla bitmez değil mi? Bizim ilk renkli televizyonumuz Grundıg marka 37 ekran kutu gibi bişeydi. Evde şenlik olmuştu o televizyon geldiğinde, ilk video oynatıcımız yoktu aslında yan apartmandan babam kablo çekmişti o zamanın teknolojisiyle kocaman video kasetlerinin takıldığı bir video oynatıcı vardı komşumuzda onlar filmi taktığında bizde kablo sayesinde kendi televizyonumuzdan izlerdik aynı filmi.

            İlk cep telefonumu düşündükçe şimdi gülümsüyorum :) Kocaman mor bi telefondu anteni kendinden büyük. Melodileri elle girerdik telefona ve sülalede ilk cep telefonu benimdi. Ne havam olmuştu zamanında... O kocaman telefonla.


           Günümüzde ilk okul yaşındaki çocuklarda model model dokunmatik telefonlar mevcut. Düşünsenize bizler bilgisayar kullanmayı öğrenmek için kurslara gidip sertifikalar alırdık. Şimdi 3 yaşından sonra her çocuğun bilgisayar konusunda bilgisi var ve dokunmatik telefonlar sayesinde işaret parmakları hep işlevsel.

         Hele internetsiz bi dünya düşünemez hale geldik akıllı telefonlar sayesinde hayatımızı alabildiğine kolaylaştırdılar. Ama bana göre bi okadar da a sosyalleştirdiler bizi.

          Teknolojide gelinen nokta inanılmaz değil mi? Ben yazımı okuyan çoğu insanı hiiiç tanımıyorum. Ama emin olun tanımak istiyorum bana ulaşırlarsa :)

          Sizlere bir 20 yıl önce akıllı telefon deseler amaaan ne işim olur akıllı telefonla derdiniz değil mi? Yada e-mail mesaj dense yok canım mektup ne güne duruyor derdik. Son yıllarda hiç mektup azdınız mı? Sanmıyorum.

           21. yüzyılda gelinen son nokta artık kişisel bloglar ve web siteleri neredeyse cep telefonundaki hızla yayılıyor dünyaya kişisel siteler. Bence bu mükemmel bişey sanırım bir kaç yıl sonunda iş başvurularına giderken kimse CV oluşturma çabası içerisinde olmayacak. www.birisi.com KİŞİSEL WEB SİTESİ ile başvurusunu yapacak herkes. Şimdi bile birisi hakkında bilgi edinmek istesek internete adını soyadını yazıp google amcanın engin bilgilerine sarılıyoruz ve bir şekilde ana hatlarıyla bilgi sahibi oluyoruz aradığımız kişi hakkında.

          Peki siz zahmet edip yazımı okuyan arkadaşlar benim sanal dünya daki olmaz sa olmazlarım. Neresindesiniz bu teknolojinin kişisel sayfanız bloğunuz vardır mutlaka ama kişisel bir web sitesi sahibi olmanın sizi ne kadar ileriye götüreceğinin sizi nasıl bir prestije ulaştıracağının farkında mısınız? Değilseniz de olun lütfen Dünya üzerinde değişmeyen tek bişey var arkadaşlar oda DEĞİŞİM. Söz sahibi olabilmek sesimizi duyurmak her ne alanda olursa olsun ALFA bir lider olmak istiyorsak oyunu kurallarıyla oynamalıyız.

           Üstelik bir web sitesi sahibi olmak sadece size prestij kazandırmaz aynı zamanda her alanda para kazanmanız için gerekli alt yapıyı oluşturmanızda rehberiniz olur. Dünyanın kullandığı facebook dakikada kaç para kazandırıyor sahibine biliyor musunuz? Yemek sepeti? youtube? Günümüzde artık süper marketlerde kasiyerler kalkıyor bir robot karşılıyor bizi bilmem farkında mısınız?
Aslında sayamayacağım kadar çok konu var ama en önemlisi şu her insan bişeyler anlatmak ister , birilerine sesini duyurmak , Kitlelere bir sebepten ulaşmak ister. Bunun em pratik ve akılcı yoludur web sitesi sahibi olmak.

             Yazımı okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim sizlere. Bir düşünün elinizde herkesin hayatına bambaşka bir renk katacak yepyeni capcanlı bir fikir var. Ve istisnasız herkes bundan faydalanabilir ama siz bunu kendinize saklıyorsunuz. Sevdikleriniz kızmaz mıydı size bunun için ? Tabiki sadece kızmakla bile kalmazlardı. İşte bu yüzden rica ediyorum birebir iletişime geçelim ki siz de bana kızmayın. Her insan bir değer taşır bana göre ve unutmayın nacizane "SİZ OLMAYI SEÇTİĞİNİZ KİŞİSİNİZ"


Hiç yorum yok: